TÖREKEDJÜNK MINDIG A BARÁTSÁG MEGŐRZÉSÉRE
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
IRODALOM - ZENE - BARÁTOK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
TÖREKEDJÜNK MINDIG A BARÁTSÁG MEGŐRZÉSÉRE
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
IRODALOM - ZENE - BARÁTOK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
TÖREKEDJÜNK MINDIG A BARÁTSÁG MEGŐRZÉSÉRE
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
IRODALOM - ZENE - BARÁTOK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
TÖREKEDJÜNK MINDIG A BARÁTSÁG MEGŐRZÉSÉRE
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
IRODALOM - ZENE - BARÁTOK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Mi az amit szeretel?
Hozzászólások eddig: 20
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Takács Eszter üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
4 db tojás (1 db a kenéshez)
1 dkg élesztő (akár szárított)
10 dkg kristálycukor
csipet só
1-2 dl tej
A töltelékhez:
20 dkg aszalt szilva
3 db tojás felvert habja
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió vagy mák
2 kávéskanál rum (vagy rumaroma)
kevés baracklekvár
Elkészítés:
A tészta összetevőit összedolgozzuk (az élesztőt alaposan elmorzsolva) úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A részeket egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, a két hosszabbik oldalra sorban elhelyezzük az aszalt szilvát, majd kívülről befelé haladva a széleket feltekerjük úgy, hogy középen 4-5 cm-es üres rész maradjon. Ezt követően a tésztát a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ugyanezt tesszük a másik két tésztarésszel is.
Ha mindhárom rész a tepsiben van, a középső szabad részt vékonyan megkenjük baracklekvárral. Ezt követően a cukrot a a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a diót és a rumot. Ezután a rumos-diós habot belekanalazzuk a baracklekváros tésztarészekbe.
Aszaltszilvás-rumos macskaszem
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Pl.:itt lehet tovább beszélgetnünk szerintem,hiszen pl.: én se nagyon szoktam elrakni,befőzni pedig a szüleim megtanítottak...de kész vagyon sajnos eltenni télire...
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás